A touch of lins

Crystals & Oils

Mother Nature

Edelstenen & Olie

Zowel edelstenen als etherische olie hebben beide een frequentie waardoor ze heel goed op elkaar aansluiten.
Wat wil je op dat moment bereiken en welke eigenschappen horen daarbij.
Wat sluit het beste aan bij je behoefte. Is dat rust? Stress? Negatieve energie? Beter willen slapen?

Vaag he, deze steen helpt tegen stress en deze steen maakt je vrolijk. Vaak als we hem in onze zak stoppen of op ons nachtkastje zetten werkt het ook nog, dus neem ik graag wat vaagheid weg en vertel ik je hieronder hoe edelstenen werken. Naast de trillingsfrequentie die de steen je geeft hebben de chemische samenstellingen van de steen ook invloed op de werking. In veel stenen zitten mineralen die opgenomen worden door onze huid. Door de huid komt het in je bloed of bij je botten terecht. Een meditatie met stenen op bv. je chakra’s is hierdoor ook zo krachtig.
Maar gewoon een avondje op de bank met een steen in je hand kan je ook al veel nieuwe inzichten en rust geven.

Kan je je voorstellen dat alles om je heen energie is en een trillingsfrequentie (energetische vibratie) afgeeft?
Dus het universum, gedachtes, emoties, woorden, maar ook de aarde, mensen, dieren en de natuur. Ook edelstenen geven dus een energetische vibratie af. Al deze trillingen beïnvloeden elkaar. Als je een edelsteen bij je draagt of in de ruimte zet zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden opgenomen, en ook zal jouw trilling worden overgenomen door de steen. (Daarom is het dus ook van belang dat je je stenen regelmatig reinigt
en oplaadt om ze zo weer ruimte te geven voor nieuwe kracht.)

Crystals & Oils

Hoe gebruik je ze samen

Je kunt het vergelijken met toen je voor het eerst etherische oliën begon te gebruiken. Er is zoveel te leren over welke edelstenen je wanneer en hoe je ze moet gebruiken, dat het overweldigend kan aanvoelen.
Net als bij oliën geldt: hoe meer je er in verdiept en het je eigen maakt, hoe comfortabeler je het voelt om ze te gebruiken! Maar hoe begin je nou eigenlijk?

Stap 1: Kies je edelsteen.
Ga op je intuïtie af. Als een edelsteen je aandacht trekt dan is het vaak een teken dat dit iets is waar je mee aan de slag mag gaan. Edelstenen en kristallen voelen helpt vaak ook of kies ze bewust op werking.
Als je er eenmaal een hebt gekozen met behulp van deze methode, kun je de voordelen ervan onderzoeken door op internet te zoeken naar de naam van het kristal en ‘helende eigenschappen’.

Stap 2: Kies een olie die goed bij de edelsteen past.
Als je eenmaal je kristal hebt gekozen en hebt vastgesteld waarom je het kristal moet gebruiken, kun je een olie kiezen om mee te combineren. Als je weet waarom jouw lichaam het kristal en de oliën nodig heeft, krijg je het beste effect.
Het gebruiken van online bronnen zoals Pinterest of boeken over kristallen is hier heel fijn voor. Het is een bron vol met gedeelde informatie en voor oliën ook erg handig, omdat je hiermee specifiek naar edelstenen/kristallen en hun werking kunt zoeken en vervolgens oliën kunt opzoeken om te gebruiken.

Als je bijvoorbeeld Labradoriet als je edelsteen hebt gekozen en na onderzoek het gevoel hebt dat je het nodig hebt voor zelfvertrouwen en bescherming van je aura, zoek dan een olie die dezelfde eigenschappen heeft.
Denk hierbij aan White Angelica, Valor, Frankincense, Vetiver. Hoog-sensitieve mensen hebben er baat bij om Labradoriet bij zich te dragen wanneer ze in een drukke omgeving verkeren.

 

 

Edelsteen rollers en tops

Ook kun je er voor kiezen om edelsteen chips in je roller te doen om ze samen te combineren. Ze zijn ook kant en klaar te koop in verschillende webshops.

Zo gebruik ik bewust edelsteen roller tops op mijn Divine Destiny Collection om de etherische olie extra kracht bij te zetten.
Door de druppel top te vervangen door een edelsteen roller top tover je je flesje direct om naar een prachtige roller.

Reinigen van je edelstenen

Lucht - Vuur - Aarde - Water

Kristallen kunnen energie opnemen uit de omgeving, en dat is niet altijd positief.
Daarom is het belangrijk om je stenen regelmatig te reinigen.
Volg het principe Lucht, Water, Aarde, Water en zelfs Maanlicht.

Lucht:
Edelstenen zoals Hematiet hebben van zichzelf reinigende werking en daarmee geschikt om energieën van andere kristallen te absorberen. Je kunt een Abaloneschelp vullen met deze steentjes. Laat ze een paar uur liggen.
Leg ze dan vervolgens in Bergkristal voor nieuwe oplading.

Vuur:
Je kunt Salie,Wierook van Sandelhout of Palo Santo branden en de steen door de rook halen.
Zorg daarna wel voor voldoende ventilatie in de ruimte.

Aarde:
Een andere manier is door je edelstenen in de aarde te stoppen. Verzamel aarde van moeder natuur of begraaf ze in de aarde en laat ze 24 uur tot 3 dagen liggen.

Water:
Reinigen met water kan ook maar weet dat NIET iedere steen tegen water kan.
Water bevat kalk en tast de zachtere stenen aan. ijzerhoudende en poreuze mogen niet te lang in het water blijven.
Leg ze in een bakje water voor 24 uur of breng je gedachten naar de steen en laat de energie door het
stromende water eraf glijden.

Maanlicht:
Volle Maan helpt je stenen weer op te laden. Pak een schaaltje of leg ze allemaal op de vensterbank.
Ook door glas laden je edelstenen goed op. Na een nacht in maanlicht zijn ze weer volledig opgeladen.

Extra Tip:
Seleniet heeft een ontladende werking en zelfs een bakje met zout.