Essential Oils

Young Living

Young living

Waarom ik kies voor kwaliteit

Young Living is marktleider op het gebied van etherische olie. Ze hebben hun eigen boerderijen over de hele wereld.

De boerderijen van Young Living zijn uniek in de industrie en zetten de standaard voor de distillatie van etherische oliën.
Daarom spelen de boerderijen een belangrijke rol in het Seed to Seal® proces en het doel om iedereen kennis te laten maken met krachtige etherische oliën.

Ze investeren ongekend veel tijd en middelen om er zeker van te zijn dat deze standaarden van het grootste belang zijn bij hun eigen boerderijen, partnerboerderijen en gecertificeerde Seed to Seal® leveranciers zodat je het beste van de natuur in handen krijgt.

Zo weet ik zeker dat ik 100% Natuurlijke olie koop zonder troep!

Inkoop

Niet alle etherische oliën worden op dezelfde manier gemaakt. Young Living heeft over de gehele wereld hun eigen boerderijen of partner boerderijen die aan strenge kwaliteit eisen moeten voldoen. Als uit deze uitgebreide tests blijkt dat een product niet aan de normen voldoet, kopen ze het niet of weigeren ze de batch. Met dat vertrouwen in hun boerderijen schakelen ze externe wereldwijde experts in om te valideren dat die normen worden gehandhaafd.

Wetenschap

De kwaliteit van de producten begint op hun boerderijen en wordt bewezen in het laboratoria. Dankzij de hoge kwaliteitseisen zijn ze in staat de meest zuivere en meest effectieve ingrediënten te selecteren. Hun kwaliteitscontroleteam gebruikt natuurkundige, scheikundige en microbiologische testen om de exacte onderdelen en eigenschappen van hun etherische oliën te testen. Elke test wordt gedurende het proces meerdere malen herhaald. Het testen begint op de boerderijen en eindigt bij het versturen van de producten.

Standaard

Verantwoord ondernemen maakt onderdeel uit van hun rentmeesterschap - van het duurzaam inkopen van planten tot het helpen van lokale gemeenschappen en het voldoen aan milieuwetgeving en andere reguleringen. Daarom kiezen ze ervoor om samen te werken met leveranciers waarvan ze weten dat ze zuivere etherische oliën en ingrediënten op een legale en ethische manier produceren. Dit zorgt voor een eersteklas standaard op het gebied van duurzaamheid. Herbebossing en recycling hoort hier ook bij.

Mijn Verhaal

Oktober 2019 zette ik de eerste stap in de wereld van etherische oliën.

Terug naar de basis en naar moeder natuur, wat vele van jullie al doen. Denk hierbij aan je kindje geborgenheid en veiligheid te bieden door het te dragen in een draagdoek. Duurzame kleding gebruiken zoals wol/zijde, maar ook een natuurlijke levensstijl is een bewuste keuze.

Chemicaliën vrij leven. Helemaal met kleine kinderen,
want ja wil wil er nou niet het allerbeste voor zijn kind.

Ik gebruikte graag wierook in huis. Wat ik dus niet wist is dat ik chemicaliën aan het verstoken was i.p.v. een lekkere geur.
Ik wilde graag overstappen naar een goed en gezond alternatief.
Een diffuser met etherische oliën was daarin mijn keuze,
en wat voor een! Als ik dat had geweten had ik dit veel eerder moeten doen.

Etherische olie is namelijk veel meer dan alleen een lekkere geur.
Daar kwam ik met de oliën van Young Living al snel achter. Ik maakte een roller met de oliën uit de Starter Bundle voor een gespannen hoofd en jahoor, zonder zo een wit pilletje ervaarde ik al snel verlichting. In eerste instantie dacht ik dat het toeval was want zo sceptisch ben ik ook wel. Maar de keren erna had het hetzelfde resultaat !! Wow dit is indrukwekkend.

Het ondersteunt nu ons gezin bij o.a. beter slapen en andere ongemakken waarvoor ik de oliën kan inzetten. Het is eindeloos. Mijn emoties kan ik veel beter ondersteunen met mijn twee rondhuppelende kids. 
Langzaam switch ik mijn producten in huis voor een natuurlijk alternatief.
Schoonmaakmiddelen, verzorgingsproducten, tandpasta, shampoo, voedingssupplementen en zelfs mijn make up.

De stap naar een natuurlijke levensstijl is zo fijn en zoveel beter voor je algehele welzijn. En het mooie is, je doet het niet alleen! 

Etherische olie

Wat zijn etherische oliën

Etherische olie of essentiële olie is het krachtigste deel en de essentie van een plant.
Ze worden gedistilleerd van boomschors, bloemen, bomen, wortels, bosjes, fruit, schillen en kruiden. Oliën bestaan uit meer dan 100 verschillende onderdelen.
In mensen kunnen de oliën helpen in elk systeem van het lichaam: je botten, je spieren, je zenuwen, je hormoonstelsel,

je spijsvertering en je immuunsysteem. Ze ondersteunen een mentale gezondheid en helpen je in het behouden van een gezond gewicht. Daarnaast worden ze vaak gebruikt voor emotionele gezondheid en in je spirituele leven.

Er is een direct verband tussen geuren en herinneringen. Dat komt doordat ons reukvermogen rechtstreeks in verbinding staat met het limbisch systeem in onze hersenen, welke ook onze herinneringen en emoties organiseert.
Zodra je een geur inademt, gaat er een signaal naar dit limbisch systeem. Dat brengt bepaalde reacties teweeg in je onderbewustzijn, je emoties en je lichaam. Geuren kunnen goede herinneringen naar boven brengen maar ook nare herinneringen. Andere zintuigen (horen, zien, voelen en proeven) hebben die directe verbinding niet.
 
Er zijn 3 manieren om de olie te gebruiken:
🌿 Inhaleren: d.m.v. de diffuser, een lavasteentje of een druppel op je hand (een kommetje maken over je neus en een aantal keer diep in en uitademen)
🌿 Smeren: d.m.v. de olie verdund in een rollertje op de huid rollen, crèmes maken, of lotions etc.
🌿 Innemen: Young Living heeft een vitality lijn met oliën die veilig zijn bevonden om in te nemen. Lekker om toe te voegen aan je sladressing, soepen, dips en baksels. Ook kun je het verdund innemen als supplement.