A Touch Of Lins

DraagConsult

babywearing

Keep them close enough to kiss

Waarom je kindje dragen

Je kindje heeft 9 maanden in jouw buik gewoond.
De overgang voor je kindje is dan ineens heel groot als het verder
weg van jou is. Daarom geeft het je kindje een veilig gevoel als het
direct contact heeft met jouw lichaam, geur, stem en warmte.
Het versterkt de band met je kind en voor jezelf is het ook fijn om je kindje dichtbij je te hebben.

Een betere hechting dan dit is er niet!

Wil je ook ervaren hoe dit is?
Ik leer jou veilig je kindje dragen in een draagdoek of een
ergonomische drager.

gecertificeerd draagconsulent

hoe het bij mij begon

Sinds 2016 ben ik werkzaam als gecertificeerd draagconsulent via Die Trageschule en geef ik voornamelijk draagconsulten in de regio Zevenaar, Arnhem en Nijmegen.
Door het dragen van je kindje draag je bij aan een goede hechting.

Wij als geboren draaglingen hebben dan ook een taak om vooral het 1ste levensjaar bij te dragen aan o.a. die ontwikkeling. Denk ook aan de ontwikkeling van de hersenen, evenwichtsorgaan, darmen (verminderen van darmkrampjes) en desalniettemin verbeterd het de zelfverzekerdheid van je kind.

Na het eerste levensjaar is het dragen vanuit behoefte van je kind en praktisch oogpunt. Ik heb mijn jongste dochter tot aan de basisschool dagelijks gedragen. Het is en blijft zo een speciaal gevoel. Dit gevoel gun ik iedereen en daarom heb ik de opleidingen gedaan met als resultaat Gevorderde Certificaat bij Die Trageschule.

WWW.TRAGESCHULE-DRESDEN.DE

kies je draagconsult

waarvoor kun je bij mij terecht

de basis techniek

We beginnen allemaal bij een basis knooptechniek. Denk hierbij aan een Front Wrap Cross Carry of een Pocket Wrap Cross Carry. Dit ligt eraan met welke draagdoek jij wilt starten. Een geweven of een rekbare draagdoek.
Ik leg je de knooptechniek uit van begin tot het eind. Net zolang totdat jij zelf verzekerd genoeg bent om het met je kindje te proberen.

Ring Sling

Een RingSling is een korte draagdoek met ringen waarmee je je kindje op de heup draagt. Deze manier van dragen wordt vaak gebruikt voor snelle ups en als je kindje af en toe ook lekker wilt gaan stappen.
Gemakkelijk mee te nemen in je tas.

Buik dragen

De eerste periode adviseer ik je kindje te dragen op de buik.
Zo kun je je kindje goed in de gaten houden en kun je goed communiceren met elkaar. Zo biedt je je kindje ook meer zelfvertrouwen.
Er zijn verschillende technieken mogelijk. Wil je je skills verder uitbreiden dan kan ik je helpen met diverse technieken.

Mei Tai Draagzak

De Mei-Tai is oorspronkelijk een Aziatische drager met een rugpand met twee heup- en twee schouderbanden die je vervolgens eenvoudig knoopt. Wat je het gevoel geeft dat je met een geweven draagdoek draagt maar heb je wel het gemak van de voorgevormde drager. De Mei-Tai is afhankelijk van het soort te gebruiken vanaf de geboorte tot zo lang een kindje gedragen wil worden, zowel op je buik, heup als rug.

Rug dragen

Rug dragen is een techniek apart en heeft ook echt veel oefening nodig.
De basis techniek om mee te beginnen is de Ruck.
En geloof me, die is in het begin echt “ruck”.
Rug dragen gebruiken we vaak tijdens onze huishoudelijke taken of tijdens het koken. Ook als je kindje wat nieuwsgieriger gaat worden en meer om zich heen wilt kijken is deze manier van dragen erg prettig. 

Half - / Full Buckle Draagzak

De Half – Buckle draagzak is een draagzak waarbij je de heupband bevestigd met een gesp op de heupband en de schouderbanden gekruist over de rug lopen en kunt knopen als een draagdoek.

De Full -Buckle draagzak is een draagzak waarbij de heup- en schouderbanden bevestigd worden met een gesp. De meeste Full – Buckle draagzakken draag je als een rug, maar er zijn ook verschillende draagzakken afgewisseld te gebruiken, waarbij je ook de schouderbanden kunt kruizen op je rug en dan vastklikken. De meeste draagzakken zijn gemaakt van draagdoeken stof, verstelbaar in de hoogte en breedte die je met gespen kunt aantrekken en verstellen. Met deze draagzak kan je op je buik en/of rug dragen.

Een draagconsult is voor iedereen die zijn kindje wil dragen!
Voor diegene die nog niet kan knopen , die het opgefrist of wil perfectioneren en/of voor het aanleren van een 1 nieuw knoop.

Doormiddel van een speciale draagpop leer ik je de juiste techniek aan totdat je zelfverzekerd genoeg bent om het met je eigen kindje te proberen.
Het is wel handig om tijdens ons consult een oppas in huis te hebben zodat je je totaal kan focussen op het consult en geen minuten verloren gaan.

Dat ligt eraan hoe snel je de techniek onder de knie hebt. 
Gemiddeld duurt een draagconsult 90 minuten.

De meeste ouders kiezen een consult aan huis. Een vertrouwde omgeving en alle spullen bij de hand.
Kom je liever bij mij thuis? Dan is dat natuurlijk geen probleem.

Ik bereken graag een uur prijs omdat niet iedereen hetzelfde te besteden heeft.
€35,- per uur excl. reiskosten.
Woon je in een straal van 10km van mijn huisadres (Zevenaar) dan reken ik geen reiskosten.
Alle extra te rijden kilometers €0,19ct per kilometer.

Lindsay Teuben

gecertificeerd draagconsulent

Boek je draagconsult
via contact!